Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Hoe gaat het met Deborah en David?

Dinsdagavond waren de tweeling Deborah en David geboren in het natuurgebied “De Middelplaten” bij het Veerse Meer, een gebied van meer dan 100 hectare.

Woensdagochtend ging Frans weer kijken, toen had hij het gevoel dat het stiertje wat achter kwam en nog weinig gedronken had. Hij heeft de tweeling allebei geholpen om wat te drinken, maar op een gegeven moment ging de moederkoe er van door met haar kalfjes. Woensdagmiddag zag Frans alleen moeder Barbara met Deborah. Hij kon David nergens vinden. Ook ’s avonds zag hij het stierkalf niet, het is zo’n groot gebied dat zoeken heel moeilijk is.

Pas vanmorgen, vrijdag zag hij het. Het liep te zoeken tussen de kudde koeien en probeerde bij verschillende koeien te drinken, wat ze niet toelieten. Een heel eind verder liep de moederkoe met Deborah. Frans besloot de koe met kalfjes naar huis te halen anders krijgt David te weinig melk en zou het niet goed gaan.

Hij is naar Barbara toe gegaan, gelukkig ging ze op weg naar de kudde en haar kalf ging mee, dwars door het water. Wat zie je zo mooi hoe het kalfje blindelings op moeder vertrouwt.

Frans jr was inmiddels met tractor en veekar naar de weide gekomen en de koe en de kalfjes wilden de kar wel in, nu lopen ze met elkaar in het weitje naast ons huis en kunnen de kalfjes in alle rust rustig drinken bij hun moeder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U bent van harte welkom om op kraamvisite te komen bij onze koeien, tijdens de openingstijden van de winkel.