Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Herefordras

Oorsprong

In de 18e eeuw ontwikkelde zich rondom het marktplaatsje Hereford (zuidwesten van Engeland) een runderras. Dit rund werd Hereford genoemd. De Hereford is inmiddels over de hele wereld verspreid. Het is zelfs het meest voorkomende rund ter wereld. Dit heeft het te danken aan vele goede eigenschappen.

De  Herefords hebben de volgende eigenschappen:

Dikke krullende vacht

Ze hebben een dikke, over het lijf krullende vacht. Daardoor kunnen ze zomer en winter zonder problemen buiten blijven. Zelfs in Canada, waar temperaturen tot – 40 graden Celcius worden bereikt, heeft de Hereford geen problemen om warm te blijven.

Robuust weideras

De Herefords kunnen zich heel goed handhaven onder sobere omstandigheden, zoals in een natuurgebied met verruwd gras.

Vriendelijk karakter

Ze hebben een rustig en vriendelijk karakter, ze kunnen daarom ook lopen in een gebied met veel wandelaars.

Soepele geboorte

Ze kalven gemakkelijk af, een keizersnede is niet nodig.

Licht gemarmerd vlees

Het vlees is licht gemarmerd, wat een uitstekende smaak aan het vlees geeft.

Uiterlijk

Een raszuivere Hereford heeft op de meeste plaatsen een bruine vacht. Op enkele plaatsen is de Hereford echter wit. De Hereford heeft een witte kop, ze heeft een witte streep bovenop haar nek, onderaan haar lijf is een wit gedeelte en het puntje van haar staart is wit. De onderste delen van de poten zijn ook wit, zodat het net lijkt of de Hereford witte sokken aan heeft.

Dutch Hereford Society

Wij zijn net als veel andere herefordhouders lid van de Dutch Hereford Society. Deze vereniging houdt het stamboek bij van alle herefordrunderen in Nederland. Ook organiseert deze vereniging open dagen, keuringen en andere evenementen.